Anmeldelse: Samsung Gear Fit2 Pro

Elite-cykelrytter og direktør for Cycling Development, Nils Eigil Bradtberg, har testet Samsungs wearable Gear Fit2 Pro Gps. Det er brugervenligt og har godt design men vil ikke appellere til elitesportsfolk, lyder vurderingen

Samsung Gear Fit Pro
Foto: Samsung

Ifølge Samsungs egen beskrivelse er Samsungs seneste sportsur velegnet til både hverdagsatleten og elitesportsudøveren. Med indbygget GPS, pulsmåler, kobling til sociale medier og opbevaring af 4GB musik, rummer uret en bred vifte af muligheder.

Design og brugervenlighed

Urets design er smalt og simpelt, hvorfor man ikke stemples som ‘sportsfreak’ når uret bæres. Displayet er simpelt. Klokkesæt, puls, skridt og forbrænding giver mig et hurtigt og relevant indblik i min arbejdshverdag.

Den smalle og klare AMOLED skærm fungerer godt, så vi let kan trykke rundt på skærmen og få indblik i urets mange funktioner. Det er nemt at personalisere tracking resultater og få fitnessarmbåndet til kun at vise de data, som du ønsker at se.

Funktioner

Som noget nyt kan Gear Fit2 Pro nu også tracke svømmetag, længder, puls, kalorieforbrug og hastigheder og her adskiller den sig fra en del andre wearables på markedet.  I en præinstalleret Speedo app kan man aflæse svømme-tag og banehastigheder.

Wearablen har desuden features, der tracker gang, løb, cykling, yoga og en række andre aktiviteter og har derfor et stort potentiale i forhold til den almindelige fitness-dyrker.

Men min test af pulsmåleren og GPS har nogle udsving, hvilket  efterlader en blandet brugeroplevelse. Jeg er en forvænt bruger, da jeg kender markedet – med andre ord, er jeg vant til, at bruge udstyr, der specifikt er rettet mod min sportsgren cykling.

Jeg ved, at simple mekanismer som puls og hastighed skal være i orden. Og jeg er vant til at kunne uploade til mine træningsplatforme.(Trainingpeaks, Strava). Her kommer uret til kort. Herved ikke sagt, at det ikke rummer potentiale for anvendelse på arbejdet og den dynamik, som hverdagen stiller en. Men for at fravriste elite-brugeren mobilen eller sportsdevicen skal basale ting fungere.

Ydeevne

Batteritiden er ifølge Samsungs egne oplysninger på de traditionelle mellem 3-5 dage, selvom producenten har forsøgt at spare på batteritiden ved at nedsætte belysningen i displayet. Jeg har  testet over en enkelt dag – og her stødte jeg ikke ind i problemer.

Anvendelighed

Fra håndleddet kan du få notifikationer, der kan slås fra, og styre musikken i dit Bluetooth headset. Det er en god feature, at jeg offline kan høre musiknumre streamet fra Spotify uden at blive forstyrret af notifikationerne.

Men spørgsmålet er, om uret sigter for bredt, når det både skal være et sportsur og samtidig samle mails, beskeder og nyheder? Eller stillet mere skarpt, om jeg – som elitesportsudøver – har brug for at få mit træningsfokus forstyrret med beskeder?

Konklusion

Skal det være henvendt elitesportsfolk, skal fitnessbandet erstatte eksisterende produkter for en gruppe der er meget bevidste omkring deres udstyr – og det gør det ikke. Men for hverdagsatleten er det et godt bud på en device til mange sportsgrene og tracking-muligheder pakket ind i et brugervenligt design.

Features:

  • Vandbestandig ned til 50 meter
  • Pulsmåler og GPS
  • Intern hukommelse på 4 GB til offline-musik via Spotify Offline
  • Skridttæller og kaloriemåler
  • 3-4 dages batteritid
  • Vejer 34 gram

Pris: Ca. DKK 1780.

Translate