Skip to main content
Freddy Lykke

Apple har afsøgt mulighed for at investere i sundheds-klinikker

Ifølge den amerikanske tv-station CNBC har Apple været i kontakt med virksomheden Crossover Health, der driver sundhedsklinikker i New York og på tech-virksomheder i Silicon Valley. Et  tegn på, at sundhedssektoren er under transformation, siger formanden for sundheds-it udvalget i IT-Branchen, Freddy Lykke.
 

CNBC's kilder siger, at Apple længe har afsøgt mulighederne for at eje eller indgå partnerskaber med klinikker for folk med private sundhedsforsikringer. Forhandlingerne har ikke ført til en egentlig aftale hverken med Crossover eller andre klinikker.
 

Apples initiativ er udtryk for en interessant trend og endnu et eksempel på, at sundhedssektoren er under transformation, siger formanden for sundheds-it udvalget i IT-Branchen, Freddy Lykke, der er CEO i virksomheden Sirenia Aps.

 

Han fremhæver, at store selskaber som Apple har kapital til at lægge en langsigtet strategi, og at det ikke er overraskende, hvis de ønsker at inddrage klinikker i deres forretningsudvikling. I markedsføringen af sit seneste smartwatch har Apple især fremhævet forbedrede sundheds-apps og sensorer til tracking af hjerterytme og blodsukker-tal hos diabetes-patienter.
 

Apple vil gøre sit smartwatch til hjertemåler


Selvom sundhedssektoren i Danmark fortrinsvis er drevet af det offentlige, kan f ex private sundhedsforsikringer og sundhedsordninger komme i spil, hvis Apple også vil rykke tættere på patienter og læger herhjemme.
 

"Hvis man lægger bekymringerne over, hvem der ejer og evt. kan misbruge data, til side, er dette en god udvikling for os som borgere og patienter. Jo mere sundhedsdata, der er aktivt i brug, jo bedre bliver forebyggelsen af sygdomme og skader," mener Freddy Lykke.

 

Han har været medforfatter på en rapport fra DTU, som fremhæver, at udvikling af ny sundhedsteknologi åbner store muligheder for at forbedre eksisterende løsninger og udvikle nye sundhedsteknologiske produkter. For eksempel er sensorer, som før kun var tilgængelige i et klinisk laboratorium med trænet personale, nu tilgængelige for patienter som bærbare digitale sundhedsteknologier, hedder det i rapporten.
 

Techgiganter får håndsrækning af USA's lægemiddelmyndighed
 

Kunne du lide, hvad du læste? Så abonner på TechTrusters ugenlige nyhedsbrev

 

Artiklen er opdateret 09.12 18102017