Skip to main content
FitbitIonic

Fitbit i stor satsning med nyt smartwatch

Ionic hedder den spritnye wearable fra den amerikanske sværvægter indenfor fitnessarmbånd. Med nye features og et strømlinet ur-design vil Fitbit tage konkurrencen op med Apple Watch. Ionic får sin debut på elektronikmessen IFA, som åbner for publikum 1. september i Berlin.

 

Allerede for flere måneder siden annoncerede Fitbits CEO James Park, at virksomheden var ved at være klar med en ny device til tracking af sundheds-data og aktivitet.
 

Ionic er endnu ikke på markedet, og det medfølgende app-univers bliver efter planen først lanceret  i oktober 2017.

 

Her er, hvad vi ved om Ionic indtil nu:

Det nye smartwatch er vandtæt og kan derfor også bruges af svømmere. Det har ifølge producenten en forbedret måling af puls og hjerterytme og monitorerer også hvilepulsen. Ionic læser brugerens adfærd og omsætter data til dynamisk personlig coaching. En nærmere beskrivelse af denne feature må vente til en egentlig anmeldelse.
 

Fitbit har tidligere annonceret, at virksomheden vil lancere et lyd-program til løb og gang og en sundheds-guide, som vil blive udbygget de kommende år.
 

Betal på dit håndled

Blandt nyskabelserne er, at Ionic kan også bruges som betalings-device. Man kan lagre sine kreditkort i en indbygget chip og gennemføre betalinger via sit håndled. En del features kendes fra andre devices: Søvn-monitorering, signal på håndleddet ved opkald, kalender-påmindelser og notifikationer fra apps og f ex Facebook.
 

Ionic kan lagre 300 musiknumre. Prisen for uret bliver cirka kr. 2700. Designet er let og slankt, men uret ser ud til at fylde en del, måske især på en kvinde-arm. Batteritiden skulle være forbedret til fire dages brug og 10 timer, hvis man bruger den indbyggede GPS til at kortlægge løbe- og gang-ruter.
 

Fitbit har i de senere år købt en række virksomheder som et led i udviklingen af et smartwatch og nye apps. Pebble Smartwatch blev en del af Fitbit i 2016, og året før gjaldt det appen Fitstar, som nu hedder Fitbit Coach.
 

CEO James Park er en af hovedtalerne på den store elektronikmesse IFA, som starter i Berlin onsdag, og vil fortælle om fremtidsplanerne.

TechTruster er på IFA-messen og bringer nyheder og tendenser.