Forskere vil udvikle wearables mod depression

Projektet AffecTech skal give mennesker med psykiske lidelser hjælp til selvhjælp i dagligdagen.

Affectech Workshop
Foto: AffecTech

Forskere fra 11 universiteter i Europa og Philips Research skal afklare, hvordan blandt andet wearable tech kan bruges i behandlingen af depression og angst.
 

Målet er at få opbygget en platform, som gør brugerne i stand til selv at håndtere og forstå deres symptomer og dermed kunne regulere dem i hverdagen. Projektet skal også være med til at fjerne den stigmatisering, der omgiver psykisk sygdom.

“AffecTech markerer et væsentligt skift fra nuværende teknologier, som kræver tolkning af sundhedspersonale, til ny selvhjælpsteknologi, som gør brugeren i stand til at visualisere, udforske og tolke følelser i det daglige liv.”
 

Det siger lederen af projektet professor Corina Sas fra Lancaster University i England.

Wearable tech bliver terapi

Forskningsprojektet AffecTech er støttet af EU Kommissionens Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Network. Det omfatter 15 forskere fra Kungliga Tekniska Högskolan i Sverige og universiteter i England, Italien, Spanien, Tyrkiet og Portugal.

Herhjemme har den danske virksomhed Monsenso udviklet en smartphone-baseret løsning til psykisk syge, som bruges på en række hospitaler og klinikker både i Danmark og i udlandet.

Mere end 33 millioner mennesker i den vestlige verden er diagnosticeret med depression, angst og bipolar lidelse, og de årlige omkostninger til behandling løber op i over 100 milliarder euro.

Kilde: AffecTech

Translate