Skip to main content
iBit+ styrer søvn og  drømme

Headband vil hjælpe dig med at styre dine drømme

Seneste nyt indenfor søvn-wearables er et headband, der bruger elektroder til at registrere hjerneaktivitet og give  'klare' drømme.
 

Mange kender fornemmelsen af at drømme og være vågen på samme tid og næsten kunne styre, hvordan drømmen udvikler sig. 'Lucid dreamning', eller klardrømme er den tilstand inde i søvnen, som et nyt wearable headband har fokus på.
 

Hun samler på søvndata
 

Søvnmonitorering blevet en af de mest markedsførte features på almindelige fitnessarmbånd og smartwatches. Men headbandet iBand+ går skridtet videre.
 

Det tjekker REM (Rapid Eye Movement), og overvåger og analyserer med elektroder (EEG)  hjernebølger, bevægelse, puls og temperatur under søvnen. iBand+ griber ind i drømmefasen med lydsignaler og gør dig opmærksom på, at du drømmer - uden at vække dig helt.

 

Målet er nå ind i fasen med klardrømme, som angiveligt forbedrer kreativitet, indlæring og evnen til at løse problemer.

Bandet kan også hjælpe brugerne med at falde i søvn med beroligende musik.
 

Også headbandet Aurora arbejdet med EEG-teknik  for at justere søvn- og forbedre drømme faser. Begge søvn-trackers er tilsluttet en app og indeholder en vække-alarm.


Ring er avanceret søvnmåler
 

Søvn er blevet et nyt forskningsområde både i USA og Europa. I USA anslås det, at mellem 50 og 70 mio mennesker lider af søvnproblemer, og herhjemme advarer forskere om, at manglende søvn er et problem for folkesundheden.