Skip to main content
Resilio stress app

Aarhus-iværksættere lancerer stress-app

Private forbrugere, forskere og forsikringsselskaber leder efter nye metoder til at forebygge stress i hverdagen. Den danske startup Resilio lancerer i løbet af et par måneder en app, der kobler åndedrætsøvelser med spilteknologi.
 

"Appen præsenterer brugeren for en tidslinie og et program om, hvordan vores fysiologi fungerer, når vi er under pres. Intentionen er at lave en veldesignet og visuel biomedicinsk guide i, hvordan man selv kan forebygge stress," siger CEO og cofounder af Resilio, Anders Søndergaard.

Appen er klar til lanceringen i løbet af et par måneder. Prototypen har været testet af cirka 200 personer, og i øjeblikket arbejder virksomheden med at opbygge supportfunktioner, der skal hjælpe nye brugere på vej.
 

Sensor i kameraet

Mange nye wearables rummer guidede åndedrætsøvelser og bruger sensorer bag på trackeren eller smartwatchet til at tracke hjerterytme. I Resilios løsning registrerer brugeren sin puls ved at lægge fingeren på smartphonens kamera, der indeholder samme sensortype, som findes på bagsiden af fitnesstrackere og smartwatches.
 

Åndedrætsøvelsen synkroniseres med en visualisering af hjerterytmen, så brugeren kan se om han eller hun lykkes med at komme mere i ro.

"Vi adresserer det sted, hvor en person er blevet bevidst om, at han eller hun skal gøre noget for at håndtere en periode med pres. Målet er at vedligeholde arbejdskapaciteteten og undgå en sygemelding," siger Anders Søndergaard.

Planen er, at appen også skal kunne ligge på fitnesstrackere og smartwatches. Resilio er desuden i dialog med en tysk producent af hearables om en lydbaseret version af appen. Fere danske virksomheder og forsikringsselskaber er interesserede i et samarbejde med Resilio, fortæller han.
 

Fem mio i startkapital

Flere og flere mennesker bukker under for stress. Antallet af anmeldte stress-skader via helbredssikringen i pensionsforsikringsselskabet PFA steget med 43 pct. på bare tre år, viser en rapport fra PFA.

Resilio har fået tilført 3,2 mio kroner i investorkapital af tidligere topchef i Falck Allan Søgaard Larsen og tidligere finansdirektør i Falck, Morten Pedersen. Tidligere er også Sybo Games, Funday Factory, Capnova og Markedsmodningsfonden gået ind med økonomisk støtte.
 

Virksomheden har fået startup-kapital på i alt DKK 5 mio.