Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 751

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 757

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 770

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/modules/simplenews/simplenews.tokens.inc on line 119
Fitbit bygger GPS ind i ny fitnesstracker | TechTruster Skip to main content
Fitbits fitnesstracker Charge 4 skærme

Fitbit bygger GPS ind i ny fitnesstracker

Fitbit Charge 4 har fået digital vejviser og er blevet koblet på musiktjenesten Spotify. Men den største nyskabelse er pulsmåleren Active Zone Minutes, der måler alle former for aktivitet i hverdagen på baggrund af hvilepuls og alder.
 

Det kan en være en rask cykel- eller gåtur eller en træning med krævende power-yoga. Alt det, der får pulsen op, tæller med i Active Zone Minutes, som er rettet mod den sunde og vedvarende daglige motion.
 

150 minutter
 

Målet med den nye feature at kunne motivere brugeren til at nå et ugentligt mål på 150 minutters moderat aktivitet. Målet er ifølge Fitbit anbefalet af blandt andet WHO.

 

I Active Zone Minutes får du point for hvert minut med moderat aktivitet i fedtforbrændingszonen, og dobbeltpoint for intens aktivitet i cardio- og topzoner.
 

Active Zone Minutes laver regnestykket for dig, så du hurtigt kan finde ud af, hvor mange point du skal bruge for at opnå dine daglige og ugentlige mål, forklarer producenten.

 

Hver gang du skifter zone, får du besked om det direkte på håndleddet.

 

Fitbit Charge 4

 

 

 

 

 

 

 Det gør, at du kan effektivisere din træning ved enten at anstrenge dig mere eller skalere ned og ved at tjekke resultaterne i Fitbit-appen.

 

Sony flytter sensorer ud i urremmen

 

Søvn

Nyheder i Fitbit Charge 4 er også funktionerne Sleep Score, der giver overblik over søvnmønster og søvnkvalitetet, og Sleep Mode, som kan vedligeholde rutiner og søvnplaner.
 

Trackeren indeholder velkendte funktioner fra tidligere udgaver, f ex automatisk tracking af forskellige former for træning med SmartTrack, påmindelser om bevægelse og registrering af mad, vand og vægt.
 

Fitbit reklamerer desuden med en feature, som er ret ukendt for denne redaktion: "En relativ Sp02 sensor", der efter sigende giver en estimeret overblik over iltniveauet i blodbanerne...Det må komme an på en test, hvis vi skal undersøge den funktion nærmere.
 

Musik og navigation

Med indbygget GPS kan du lade telefonen blive hjemme - og med adgangen til Spotify kan du (hvis du vel og mærke har et Premium-abonnement) høre spillelister og sange undervejs på turen eller under træningen og styre musikken fra håndleddet.
 

Du kan få notifikationer fra dine kontakter på trackerens display - men kun få lov til at svare på dem via skærmen på håndleddet, hvis din Charge 4 er koblet op på en Android telefon og ikke en iPhone!
 

Træning i hjemmet

Er du superbruger og vil give din træning en ekstra dimension, kan du abonnere på vejlednings-og træningsprogammerne i Fitbit Premium, som i øvrigt også tilbyder mindfuldnessøvelser.
 

På grund af Corona-krisen har Fitbit åbnet for 40 dele af Premium-indholdet gratis for at "hjælpe folk med at forblive aktive i hjemmet."
 

Bliver du glad for Premium-tjenesten, koster abonnementet DKK 69 om måneden eller DKK 599 om året.
 

Datasikkerhed

Google er blevet mødt med kritik og skepsis, efter at techgiganten i slutningen af 2019 annoncerede, at den ville købe Fitbit for 2,1 mia dollars. Kritikken går på, at Google så også får adgang til sundhedsdata fra privatpersoner, og at det øger risikoen for misbrug og overvågning.
 

Fitbit og Google har fastholdt, at indsamlingen af data fortsat sker anonymiseret og ikke bruges til kommercielle formål, og at indsamlingen foregår på efter principperne i Fitbits hidtige datapolitik.
 

Det kan ikke siges kraftigt nok, at man skal tjekke producentens politik for brug af private data. Heldigvis har Mozilla oprettet et site, som rater gadgets ud fra deres privatlivs-sikkerhed.

 

Her er vurderingen af sikkerheden for private data i forgængeren Charge 3.

Her er link til Fitbits Privacy Policy.

Opdateret: 27/4, 14.13

Tjek selv, om du på den baggrund vil investere i fitnessarmbåndet.


Charge 4 har

  • indbygget GPS
  • indbygget Spotify
  • batteritid på 7 timer (mindre ved brug af GPS og Spotify)
  • vandtæthed ned til 50 meter
  • betalingsløsningen Fitbit Pay

 

Banker indgår flere smartwatch-aftaler

 

Charge 4 fås også som Charge 4 Special edition.
 

  • Pris på Charge 4: DKK 1299 i black, rosewood og storm blue/black.
  • Pris på Charge 4 Special Edition: DKK 1499  i et vævet armbånd i farverne granite reflective/black samt den klassiske sorte rem.
     

Charge 4 kan købes online og i butikkerne fra den 20. april, hvis de holder åbent efter Corona-nedlukning.


TechTruster håber at bringe en test af Fitbit Charge 4 senere på året.