Skip to main content
Gonio VR

Klinikker på venteliste til at teste VR

Efter en omtale i fagbladet Fysioterapeuten har den danske virksomhed Gonio VR oplevet stigende interesse for dens virtuelle genoptræningsløsning.
 

"Vi har måttet skrive folk på venteliste," oplyser fysioterapeut og iværksætter Jesper Aggergaard, der sammen med it-udvikleren Ege Jespersen har stiftet virksomheden.
 

I øjeblikket testes Gonio VR i et pilot-forløb på et kommunalt genoptræningscenter i Brøndby og på en privat klinik i Farum.
 

"Pilot-projektet hjælper os med at nedbryde de barrierer, som mange faggrupper har overfor ny teknologi. Der ligger en stor win i at lade folk teste det selv. Deres feedback betyder meget for os, fordi den gør løsningen levedygtig," siger Jesper Aggergaard.
 

Virtual reality kan træne hjernen
 

Gonio VR har udviklet software, der sammenkobler virtual reality, spil og fysioterapi.

 

"Det handler om at gøre det sjovt og motiverende at træne og spare tid hos fysioterapeuten," siger Jesper Aggergaard.

 

Løsningen gør det muligt for brugerne selv at gennemføre et genoptræningsforløb efter en skade eller en operation. Samtidig indsamler softwaren data, som giver fysioterapeuten viden om, hvordan genoptræningen skrider frem.
 

VR-brille spiller sammen med smartphone

 

Gonio VR tilbyder i dag to aktiviteter til optræning af skuldre og arm og en til nakketræning. Planen er at udvide til øvelser for hele kroppen.
 

Virksomheden er tidligere på året valgt som deltager i et markedsmodnings-forløb gennem Accelerace, der hjælper startups med rådgivning og adgang til investorer.


Teknologi:

  • VR-brillen: HTC Vive
  • Spil: Den danske spil-software Unity