Skip to main content

Samsung opgraderer på sundheds-features

At holde sig sund og rask er nu første prioritet for forbrugerne, når de investerer i en wearable, siger Mark Notton, europæisk talsperson for Samsung.
 

Det viser undersøgelser af købernes adfærd, som har været udgangspunkt for Samsungs seneste produkter i denne kategori.
Mark Notton

"Forbrugerne vælger i dag at investere i et smartwatch eller et fitness-armbånd, primært fordi de vil holde sig i god form og have en sund livsstil," fortæller Mark Notton i et interview med TechTruster på IFA -messen i Berlin.Messen åbner dørene for publikum 1. september. Samsung lancerer på IFA tre nye produkter inden for kategorien wearables. Gear Sport er et  aktivitetsfokuseret smartwatch, der har en forbedret puls-måler. Sensorerne på bagsiden af uret er hævet så, de giver en bedre tryk mod håndleddet. For at opnå større kvalitet i målingen har producenten udviklet en algoritme, der fjerner målinger, som slår ud i toppen og bunden af skalaen.
 

Gear Fit2 Pro er et opgraderet aktivitetsarmbånd med nye funktioner og GPS. De nye Gear-produkter rummer træningsdokumentation, kost- og søvnanbefalinger og har en coach-feature, der hjælper brugeren med at nå sine mål. Brugeren kan se trænings-videoer på sit tv eller smartphone, mens resultaterne synkroniseres med det nye smartwatch. (se video)
 

Sportsuret og træningsarmbåndet registrerer automatisk, om brugernes aktivitet er gang, løb, cykling, roning eller indenfor kategorien dans og basket.

 

Svømme-tracking

Nyt er også, at de seneste wearables er vandtætte og ligesom Fitbits nye smartwatch Ionic derfor også kan bruges af svømmere.
 

Samsungs wearables er udviklet gennem partnerskab med blandt andet Spotify.
 

"Mennesker, der køber wearables, hører også musik. Men mange vil gerne være i fred for notifikationer, når de f ex løber en tur i skoven."
 

Derfor har vi sammen med Spotify udviklet en off-line feature, så man kan lytte uden at blive afbrudt," fortæller Mark Notton.
 

Han forklarer desuden, at Samsung i øjeblikket er i gang med at implementere EU's nye forordning om beskyttelse af persondata og vil være klar til at opfylde kravene om, at forbrugerne løbende skal give tilladelse til, hvordan deres data bliver lagret og brugt. Forordningen træder i kraft i maj 2018.
 

  • Gear Fit2 Pro: Salgsstart den 15. september. Vejledende udsalgspris: DKK 1.799.
  • Gear Sport: Kommer i oktober. Vejledende udsalgspris: DKK 2.599.