Skip to main content
Smartwatch

Sclerosepatienter skal teste wearables

Scleroseforeningen starter 1-årigt forskningsprojekt om, hvordan wearables kan gavne scleroseramte. Ideen stammer fra et af medlemmerne, fortæller enhedschef Lasse Elbrønd Skovgaard.

Vi leder efter deltagere, der har lyst til at bære en wearable i en kortere periode og fortælle om deres oplevelser med den.

Sådan lyder en opfordring på Scleroseforeningens Facebook side til til medlemmer, der lider af sclerose.

Interviewundersøgelsen er et led i et forskningsprojekt, der skal vise om aktivitetsure kan bidrage positivt til deres hverdagsliv og hjælpe dem med at monitorere sygdommen.

 

Den ser også på, hvordan wearables kan bruges i mødet med sundhedsprofessionelle, forklarer enhedschef Lasse Elbrønd Skovgaard fra Scleroseforeningen.

"Vi blev kontaktet af et medlem, der selv bruger mange wearables i forbindelse med sin sclerose. Han efterlyste, at vi viste interesse for området, og at vi gik hurtigt i aktion!

Men som forening er vi forpligtet til at undersøge tingene grundigt. Derfor har vi ansat en antropolog, der skal se på fordele og ulemper ved teknologien, f ex om wearables giver nye muligheder, eller om de får sygdommen til at fylde for meget, siger han.
 

Foreningen har ansat 800.000 kroner til det 1-årige projekt, som ledes af antropolog Cecilie Hyrup Fulgsang.  Også uddannelsen sundhed og informatik under Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet bidrager til wearables-undersøgelsen.