Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 751

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 757

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/core/modules/file/file.module on line 770

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/techtruster.dk/public_html/modules/simplenews/simplenews.tokens.inc on line 119
USA's hær vil udvikle wearable til at opspore Covid-19 | TechTruster Skip to main content
Garmin vivomove 3

USA's hær vil udvikle wearable til at opspore Covid-19

Foto: Garmin

Det amerikanske forsvar udliciterer 25 mio dollars til et "fast track" projekt, der skal udvikle en eller flere wearables i kampen mod Covid-19. De nye trackere skal bygge på eksisterende teknologi til at måle feber, hjerterytme og åndedrætsbesvær. USA's hær har ifølge de seneste tal (8. maj 2020) 7826 corona-smittede.
 

"Der er et stort og presserende behov for at udvikle hurtig, nøjagtig bærbar diagnostik til at identificere og isolere præ-symptomatiske Covid-19 tilfælde for at kunne spore og forhindre spredning af virussen,"  skriver det amerikanske forsvar i udbudsmaterialet.

 

Bærbar og nem

Kravene til en ny militær-wearable er blandt andet, at den skal 
 

  • kunne indikere, om brugeren skal sendes videre til en corona-undersøgelse
  • være bærbar og så lidt invasiv som muligt
  • bruges til kontinuerlig måling og ikke gribe ind i brugerens daglige aktiviteter
  • fungere mellem 4 og 45 graders celcius
  • kunne aflæses af ikke-professionelle.

 

Det amerikanske forsvar er klar til at tegne kontrakt med op til 10 wearables-producenter, fremgår det af udbudsmaterialet.


Wearables med i corona-forskning

Militærets satsning kommer i kølvandet af, at finske Oura Ring og den amerikanske tracker Whoop har kunnet afsløre symptomer, der måske er et forvarsel om et Covid-19 tilfælde. 
 

De to wearables er i øjeblikket med i forskningsprojekter, som skal vise, om de kan bruges til corona-opsporing.
 

Finske Oura Ring er med i corona-forsøg

 

Whoop er seneste tracker i corona-opsporingen

 

Også den amerikanske trackerproducent Fitbit er gået ind i forsøget på at skabe en genvej til tidlig afdækning af corona-tilfælde. Det sker i samarbejde med forskere fra Stanford University og Scripps Research Institute i USA..

 

Fordelene ved at bruge wearables i corona-bekæmpelsen er, at de indsamler data kontinuerligt over hele døgnet, siger professor Michael Snyder fra Stanford University til Stanford Medicine News.
 

 

"Smartwatches og andre wearables foretager mange, mange målinger om dagen - mindst 250.000, hvilket er det, der gør dem til så kraftfulde overvågningsenheder. Mit laboratorium vil udnytte disse data og se, om vi så tidligt som muligt kan identificere, hvem der bliver syge," siger han.

 

Virksomheder forudser vækst indenfor digital sundhed

 

Algoritme er håbet

Det amerikanske forsvar håber, at projektet kan være med til at udvikle en egentlig Covid-19 algoritme, der ved at kombinere fysiologiske data fra wearablen kan afsløre, om der specifikt er tale om corona-symptomer.

Myndighederne opfordrer producenterne til at gå sammen i teams om udviklingen, hvis de ikke enkeltvis har de kompetencer, der skal til, for at opfylde kravene.

Projektet skal være afsluttet om ni måneder.


Kilder:

Beskrivelse af wearables projektet fra Medical Technology Enterprise Consortium (MTEC)
 

Nextgov
 

The Stanford Daily
 

Military.com